info@stev.nl 033 - 303 14 90

Vacatures

Op Daltonschool de Vliegeniers werkt een bevlogen en enthousiast team samen binnen een mooie school aan de ontwikkeling van ieder kind. In het daltononderwijs wordt gewerkt volgens het ‘Dalton Plan’ van de Amerikaanse grondlegger Helen Parkhurst. Op onze daltonschool leren kinderen zelfstandig kennis en ervaring op te doen. Het uitgangspunt is dat kinderen graag willen leren en dat ieder kind alles kan leren. Er wordt gewerkt met dag- of weektaken en leerlingen krijgen de vrijheid om zelfstandig hun taken in te plannen en hun doelen te behalen. Kinderen hebben meer vrijheid en mogen zelf keuzes maken, maar de leerkracht bepaalt welke lesstof behandeld moet worden en binnen welke termijn. Op deze manier ervaren kinderen vrijheid in gebondenheid.

Ons team vormt een professionele leergemeenschap waarbij samen leren belangrijk is. We staan er voor open om van jouw kennis en ervaring te groeien en te leren.

We zijn actief op zoek naar een uitbreiding van diversiteit in ons team. We zijn flexibel met religieuze en culturele feestdagen en willen jou graag helpen een goede balans tussen werk en privé te vinden, zodat jij in de klas de beste versie van jezelf kan zijn.

Onze school telt 121 leerlingen verdeeld over 5 groepen. We gebruiken Snappet, nieuwsbegrip, de zaken van Zwijsen en starten volgend jaar in de middenbouw met een nieuwe rekenmethode. We werken volgens een kwartiertjesrooster, waarin korte en krachtige instructies worden gegeven. Hierna gaan kinderen zelf aan hun weektaak werken. We hebben een daltonplein waar kinderen de vrijheid hebben om te werken. Hier ontmoeten de kinderen vanuit verschillende groepen elkaar en helpen zij elkaar verder. Op onze school heerst veel structuur en vinden we het belangrijk dat kinderen de juiste richtlijnen krijgen, om binnen deze kaders autonomie te ervaren en eigen keuzes te maken.

Kan jij goed?

 • Proactief en zelfstandige stappen zetten en innovatieve keuzes maken?
 • Daadkrachtig doorpakken in verschillende situaties?
 • Open en duidelijk communiceren met ouders en externen?

Heb jij?

 • Een afgeronde Pabo-opleiding?
 • Affiniteit met het Daltononderwijs en/of sta je ervoor open om je hiervoor te scholen?
 • Een positieve en enthousiaste energie die je graag wil delen binnen ons Vliegeniersteam?
 • Een sterke onderwijskundige visie en de ”drive” om het beste uit ieder kind te halen?

 

Wij bieden jou

 • Een positief werkklimaat, die wij als team goed bewaken;
 • Een betrokken team en ouders, waar met oog voor de ander gewerkt wordt aan goede onderwijsresultaten;
 • Ontwikkelings-/professionaliseringsmogelijkheden vanuit onze eigen STEV academie;
 • Salariëring volgens cao po;

Wil jij?

 • Onderdeel zijn van ons Vliegeniersteam om verder te bouwen aan onze vernieuwende daltonschool waarmee je ook een Vliegenier wordt?
 • 17 uur per week op donderdag en vrijdag met kinderen werken?

Het geven van een proefles en het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure

Spreekt dit je aan? Wij zien jouw reactie graag tegemoet. Mail gerust als je eerst meer informatie wenst met Anne Suijdendorp, schoolleider. Je kunt uiteraard ook je motivatiebrief en CV mailen naar: a.suijdendorp@stev.nl

Sluitingsdatum is 17 mei 2022