info@stev.nl 033 - 303 14 90

Van 2 tot 18 in gebouw De Uitkijck

 

PERSBERICHT

Van 2 tot 18 in gebouw De Uitkijck

Samenwerking met Baarnsch Lyceum geeft invulling aan visie op onderwijskundige samenwerking

Basisschool de Uitkijck en Het Baarnsch Lyceum gaan samenwerken in het pand van De Uitkijck. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het idee van een multifunctioneel gebouw. Naast basisschool en voortgezet onderwijs bevindt zich ook peuterspeelzaal en BSO Wonderland in het gebouw, waardoor het straks een locatie zal zijn waar kinderen van 2 tot 18 onderwijs kunnen volgen.

Het aantal leerlingen van Het Baarnsch Lyceum neemt gestaag toe, maar er is in het schoolgebouw aan de Torenlaan onvoldoende ruimte voor verdere groei.  Samen met De Uitkijck en de gemeente is het plan uitgewerkt om een deel van de ruimte in De Uitkijck hiervoor te benutten.

Verbinding en samenwerking

De directies van de beide scholen zijn blij met deze mogelijkheid om niet alleen ruimte te delen, maar ook om onderwijskundig samen te werken, in het bijzonder in de leeftijdscategorie 10-14. Het is een mooie kans om een verbinding te maken die aansluit op de bestaande samenwerking tussen De Uitkijck en de peuterspeelzaal en BSO Wonderland.

Het voornemen van De Uitkijck is om na de zomer te starten met een ‘Dalton Kind Centrum’, waarbij de basisschool, peuterspeelzaal en BSO gaan werken vanuit dezelfde kernwaarden.

Centrum voor ontmoeting en onderwijs

Ook wethouder Prakke is enthousiast over het plan. “Vanuit het Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijs, waar we nu mee bezig zijn, is dit een hele mooie samenwerking. Hiermee geven we verdere invulling aan de oorspronkelijke doelstelling voor het gebouw van De Uitkijck; een centrum voor ontmoeting en onderwijs.”

Vijf klaslokalen 

Gemiddeld zullen er dagelijks ongeveer 50 leerlingen van Het Baarnsch Lyceum in het gebouw van De Uitkijck lessen volgen. Ze betrekken de eerste verdieping met vijf klaslokalen. In de roosters wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende locaties, zodat het heen-en-weer pendelen tot een minimum beperkt blijft.