info@stev.nl 033 - 303 14 90

Nieuwe Daltonschool de Vliegeniers gaat van start

Nieuwe Daltonschool de Vliegeniers gaat spectaculair van start

TWEE OPENBARE BASISSCHOLEN IN BARNEVELD, DE ZANDBERG EN LANGE VOREN, GAAN SAMEN VERDER. DAT DAT EEN VOLLEDIG NIEUWE SCHOOL OPLEVERT, BLIJKT WEL UIT EEN NIEUWE NAAM, EEN SCHOOLGEBOUW DAT GRONDIG AANGEPAST EN OPGEFRIST WORDT ÉN UIT DE BIJZONDER FEESTELIJKE MANIER WAAROP DIE NIEUWE NAAM BEKEND IS GEMAAKT.

Vanochtend om half twaalf werden leerlingen en schoolpersoneel verrast door een rondcirkelend vliegtuig boven het schoolplein. Op vele andere plekken in Barneveld stonden ouders naar de wolken te turen, zij waren met appberichtjes op de hoogte gebracht. Achter het vliegtuigje hangt een banier met: Daltonschool de Vliegeniers. De naam is een verwijzing naar Vliegersveld, één van de aangrenzende wijken, maar ook naar het karakter van de nieuwe school. Interim schoolleider Saskia van Berkel vertelt trots: “Deze naam en ons logo met daarin een raketje en een blinkende ster geven op vele manieren weer wat we de kinderen willen bieden. Een vliegende start, zelfvertrouwen, ambitie, uitvliegen, alles zit er in. Bovendien sluit hij goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Vrijuit spelen en jezelf ontwikkelen, vol fantasie en zonder vooroordelen. Het is volgens ons dé manier om te leren wie je kunt zijn.”

Van Berkel vult aan: “Op de Vliegeniers werken we vanuit de kernwaarden van het Daltononderwijs. We hebben een breed aanbod van basisvakken én aandacht voor kunst, cultuur en bewegen. Hiermee kunnen onze leerlingen na 8 jaar onderwijs goed voorbereid en zelfverzekerd de stap naar het middelbaar onderwijs zetten. Onze website is nog in ontwikkeling maar binnenkort kan iedereen die meer wil lezen op devliegeniers.nl terecht.”
Daltonschool de Vliegeniers start met 120 leerlingen en 16 onderwijsprofessionals en is onderdeel van STEV (Stichting Eemvallei Educatief). Onder deze stichting vallen 14 openbare en zelfstandige basisscholen rondom Amersfoort waar lef, ambitie en trots de boventoon voeren. Bestuurder van STEV Karen Peters licht toe: “Op de Vliegeniers kunnen we onze bestaande leerlingen nog beter onderwijs bieden met een breed team dat alle aandacht voor ze heeft. Daarbij zijn we na de verbouwing klaar voor nieuwe leerlingen uit alle wijken om ons heen, ook uit het nog te ontwikkelen Bloemendal.  We streven naar een school die een afspiegeling van de buurt is, waar ieder kind gelijke kansen krijgt en zowel met als van elkaar leert.”

De komende maanden wordt de Vliegeniers verbouwd om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Zo komt er een uitdagend en groen schoolplein, gaat de centrale hal ook als leerplein en theaterzaal dienen en krijgt de buitenkant van het gebouw een opfrisbeurt.

Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met:

Saskia van Berkel                                              0342-493816

interim schoolleider                                         info@devliegeniers.nl