Onze ambitie


“Leer wie jij kunt zijn.”
 
Deze zin geeft precies weer hoe wij binnen de stichting Eem-Vallei Educatief de komende jaren gaan werken aan een nieuwe  onderwijsstrategie. Geen vaste uitgestippelde route, maar wel een route waarin een aantal stippen op de horizon zijn gezet. Deze stippen zijn de bouwstenen van de brug,  maar die brug zal door alle betrokkenen verder gebouwd moeten worden.
 
Door op de scholen met elkaar te werken en te ontdekken kunnen we tijdig en waar nodig bijsturen. De stippen op de horizon zijn vergezichten die aangeven waar we als stichting Eem-Vallei Educatief naar toe werken en welke veranderingen er gaandeweg vorm zullen gaan krijgen binnen onze scholen. In 2020 moeten deze veranderingen zichtbaar zijn op al onze scholen.
 
Een aantal voorbeelden van deze veranderingen zijn:

- Gepersonaliseerd leren;
- Natuurlijk leren (leren vanuit intrinsieke motivatie);
- Leerkrachten als coaches, begeleiders of trainers;
- Leren vanuit motivatie en niet vanuit dwang;

Talentontwikkeling staat centraal. Als stichting maken wij ons sterk voor vernieuwend onderwijs om dé aanbieder van kwalitatief hoogwaardig primair onderwijs in de regio te zijn en te blijven. Wat wij doen om dit te bereiken en te behouden is mensen uitdagen om het maximale uit eigen talenten te halen.