jouw pensioen is in beweging

Pensioen? Daar wil je toch niet over nadenken? Toch is je pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde waar we maandelijks samen een behoorlijk bedrag voor je sparen. Ongeveer een vijfde deel van jouw salaris is premie voor je pensioen. Omdat je pensioen ook nog eens in beweging is, vinden wij het erg belangrijk dat je hiervan niets mist. Als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, ontvang je uit die spaarpot een aanvulling op de AOW-uitkering.

Stichting Eem-Vallei Educatief is aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Iedere medewerker uit het onderwijs heeft bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd recht op een uitkering uit dit pensioenfonds.

Neem regie in eigen handen.
Wij voelen ons als werkgever verantwoordelijk dat jij een duidelijk beeld hebt van je pensioen en dat je de mogelijkheden kent om je pensioen aan jouw wensen aan te passen. Maar jij hebt de regie!

Pensioen...hoe, wat en wanneer?
Heb je je in de afgelopen jaren weleens afgevraagd hoe hoog jouw pensioen eigenlijk is? En welke mogelijkheden je hebt om te variëren met je pensioen? Op de site van MijnABP ontdek je onder andere het volgende:
- Over welke periode heb je pensioen opgebouwd bij ABP.
- Hoe hoog je pensioen wordt op een door jouw gekozen pensioendatum.
- Hoe je je pensioen in hoogte kunt laten variëren.
- Wat de mogelijkheden zijn van uitruilen van pensioen.
- Hoe hoog het pensioen van je partner zal zijn bij jouw overlijden.

Om je te helpen in het gebruik van MijnABP heeft ABP.nl informatiefilmpjes gemaakt.